vineri, 12 aprilie 2013

Vă aduceţi aminte de Mihnea?



Am promis şi vreau să mă ţin de cuvânt. 
Să ţin la curent lumea cu minunile ce se întâmplă în viaţa lui, zi de zi.
Cum învaţă, se joacă, descifrează, iubeşte. Aşa că..iată ce a mai făcut Mihnea.


Simi, mama lui Mihnea, merge astazi la workshopul Asociatiei Help Autism, pentru ca vrea sa inteleaga mai bine cum isi poate ajuta copilul. O sa va povestesc maine cu ce experiente se intoarce de acolo. Te pupam, Simi!

Am ramas datoare cu ceva concuzii de la workshop (http://helpautism.ro/proiecte-asociatie/21-proiecte/95-workshop-adresat-parintilor) ! Au fost prezenti peste 20 de parinti ai unor copii cu autism in diverse grade de gravitate. Unii fac terapie de cativa ani buni si se mentin oarecum pe o linie de normalitate, altii lupta de mai putin de un an de zile si au sanse mult mai mari de a se recupera in proportie de 99%. Simi era destul de trista ieri, dupa workshop. Avea impresia ca asteparile ei de la Mihnea nu se transforma in realitate: alti copii la cateva luni de terapie deja spun cateva cuvinte, iar Mihnea inca nu verbalizeaza deloc. Psihologul ei preferat, numit si "psihologul de serviciu", fara pregatire speciala dar cu o doza de optimism vitala in aceste momente, n-a lasat-o pe Simi sa uite ca Mihnea face terapie de o luna, ca a inteles toate jocurile propuse de coordonator si de terapeut in toata aceasta perioada, ca dovedeste pe zi ce trece mai multa incredere in el, ca ii plac mai mult oamenii si copiii si ca ii cauta. In plus, si asta este valabil in orice situatie, copiii chiar sunt diferiti! Si in terapia ABA, doi copiii cu autism, de aceeasi varsta, cu aceeasi gravitate a bolii, beneficiind de acelasi nr de ore de terapie va evolua diferit. Vor exista puseuri de intelegere si de asimilare a informatiilor, asa cum se intampla in "crestere". Sa luam lucrurile pe rand, cu optimism si cu incredere in fondul bun al lui Mihnea.

Tot de la workshop, Simi a retinut o idee foarte buna: cum afli ce se intampla cu copilul tau intr-o anumita situatie? De exemplu vrei sa stii ce se intampla exact intre copilul tau si educatoarea de la gradinita. Solutia: jocul de roluri. Iei doua papusi: una o dai copilului si spui ca este educatoarea si pe cealalta o iei tu si spui ca esti copilul. Apoi lasa imaginatia sa zboare si vezi ce replici, gesturi chiar, atititudini ii aloca copilul tau papusei-educatoare. E o mica manipulare la mijloc, dar nu cred sa afectam copilul, mai ales ca solutia vine din partea unui psiholog.

Mihnea a fost in parcul Cismigiu cu mama, tata, Petra, verisoara lui si Oana, matusa lui. Paunii nu venisera inca in tarc, deci trebuie sa repete vizita neaparat!!

Buna dimineata! Inca un progres. Pentru copiii cu varste foarte mici, cu autism, cum este cazul lui Mihnea, acceptarea alimentelor intregi, nepasate, este foarte dificila. Ieri insa, Mihnea, a mancat asa: un mar, din care a muscat, sticksuri si chipsuri :)))) Cred ca i-a starnit Petra curiozitatea, ca ea rontaia prin casa. Go Mihnea!

Astazi Mihnea a primit 3 stelute pentru rezultatele exercitiilor de la terapie. Se pare ca ii priesc zilele in care are casa plina de... Petra, de tipete de bucurie, de joaca, de alergat, de chiuieli etc :) Maine recuperam restantele, punctul 7 si 8 de la "serialul" ce isi doreste un copil cu autism sa stii despre el. Noapte buna!

Foarte, foarte important!!!

Pentru echipa lui Mihnea, avem nevoie de inca un terapeut: minim 2 ani experienta in terapie ABA cu copiii, de preferat sa fi lucrat cu copii mici. Zona de lucru: Berceni. Program: 18:00-20:00. O sa va placa familia noastra, iar daca Mihnea vine alergand spre dvs, noi o sa va iubim! Ca orice familie care trece prin asta, nu avem bugete nelimitate, insa ceea ce putem oferi ne permite sa angajam pe unii dintre cei mai buni terapeuti. Informatii: 0722 604 755 si CV pe oana.diaconu@recrutare-turism.ro, cu subiect ABA.


Mai avem timp pana pe 25 mai sa redirectionam 2% din impozitul pe profit. Descarca formularul 230 de pe pagina: www.recrutare-turism.ro/contact . Mihnea poate beneficia de ajutorul tau, iar tu poti deveni prietenul lui. Multumim!

https://www.facebook.com/prieteniiluimihnea?ref=stream